Analisten verwachten over 2023 dalende omzet Randstad, relatief hoog dividend

Morgen komt het Nederlandse Randstad haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 26.43 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het concern 27.57 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Randstad Europaweg Apeldoorn ©

Randstad
Randstad


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 790 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4.35 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11.68 te liggen.

Fors dividend Randstad

De consensus van het dividend ligt op 2.2 euro per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 4.33 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de uitzendbureaus levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 4.82 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 2.39 euro uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 56 euro

De meest recente adviezen voor het uitzendbedrijf zijn afkomstig van Barclays , ABN AMRO en Citigroup .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 9.3 miljard euro.

Historische koersen Randstad afgelopen 17 jaar

beurskoers randstad

Om 11.04 stond het aandeel 0.83 procent hoger op 50.82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.