Huren van tablets

Apple new york

Kantoor Apple in New York

De markt voor elektronica is uiteraard enorm in beweging. Ieder jaar komen er nieuwe updates van bekende producten zoals tablets, smartphones, laptops etc. Het is uiteraard heel kapitaalsintensief om ieder jaar de nieuwste producten te kopen. Maar gelukkig kunt u ook dergelijke apparatuur huren. Denkt u bijvoorbeeld aan het huren van een tablet. Dit is een zeer handige uitkomst. Vooral bij grote events kan dit heel interessant zijn. Bijvoorbeeld om meer interactie met uw publiek te krijgen.

Een tablet huren is het onderwerp van dit artikel.

Applicatie op event aanbieden niet verstandig
Voorheen zagen we op grote events vaak dat partijen een speciale app lieten ontwikkelen. Met deze app kon dan het hele event gevolgd worden. Bijvoorbeeld met de agenda er in, welke sprekers waar, een mogelijkheid voor een poll, alle sheets van de presentaties et cetera. 2 grote nadelen voor een app op een event:

1. Afleiding door andere zaken op telefoon

2. Veiligheid

Het is heel menselijk om ook naar de andere zaken op uw telefoon te kijken tijdens het evenement. Denkt u bijvoorbeeld aan de berichten via WhatsApp, Telegram, Signal of uw e-mail. Dit is uiteraard erg hinderlijk voor de organiserende partij van het evenement. Want wie vaak op grote events met presentaties komt ziet vaak mensen ook tijdens presentaties verzonken raken in hun telefoon.

Het kunnen aanbieden van tablets kan een hele interessante optie zijn. In de Londense city wordt dit al vaak gedaan bij grote events. Bezoekers krijgen dan een tablet bij binnenkomst en hier staat alles al op: het programma, welke sprekers, achtergrondinformatie, praktische informatie, de sheets en eventueel ook interactieve mogelijkheden zoals een poll. Een poll tijdens ene presentatie is zeer interessant. Want immers met input van het publiek kan een evenement veel meerwaarde krijgen, niet alleen voor de organiserende partij maar ook voor de bezoekers zelf.

Veiligheid hoger bij gehuurde tablets
Het grote voordeel van het huren van tablets is het feit dat deze apparatuur niet aan de persoon is gebonden. Er is dus vanuit het apparaat geen enkele digitale toegang tot de bezoeker. Dit in tegenstelling tot een applicatie die een organisatie aan kan bieden. Hier kan werkelijk van alles inzitten. Van malware tot directe hacks, het stelen van data, overnemen van persoonsgegevens et cetera. Voorheen werden de risico’s hier op behoorlijk onderschat maar tegenwoordig is het eigenlijk al not done om zo maar een onbekende app voor te schotelen.

Hetzelfde geldt ook voor het aanbieden van bijvoorbeeld een QR-code. Ook dit lijkt onschuldig maar er kan heel achter schuil gaan (precies de gevaren die we net benoemden). Door het huren van tablets voor een event heeft u al deze risico’s niet en kunt u de bezoekers dus ook veel meer digitale veiligheid garanderen. Daarnaast is het natuurlijk een mega investering indien u een groot aantal tablets zelf zou huren. Verder is er natuurlijk de uitdaging van het technisch in orde houden van het materiaal.