Aan het groeien als bedrijf? Vergeet dan deze zaken niet!

Vroeger kon het jaren duren voordat een bedrijf een beetje voeten aan de grond kreeg. Vandaag de dag is dat wel anders. Met de komst van vele technische start-ups en scale-ups kunnen bedrijven met extern kapitaal zéér snel groeien. Voor je het weet is het bedrijf ineens heel hip en happening. Dit zijn vaak wel de bedrijven die actief zijn in trading, apps en crypto. Bij een steile groeicurve kan het zijn dat er veel op een bedrijf afkomt en de focus ligt op het behalen van een maximale winst. Maar dit is niet altijd de beste strategie, dit kan er namelijk ook voor zorgen dat er zaken over het hoofd gezien worden. Daarom hier een aantal zaken waarvan het goed is om ze snel én goed te regelen, wanneer je bedrijf snel groeit.

Goed bereikbaar

Wanneer je nog in je eentje bent dan kun je een zakelijk abonnement afsluiten en ben je klaar. Wanneer je personeel krijgt dan wordt dit een ander verhaal. Zeker wanneer er hybride en remote gewerkt wordt, is het aan te raden al snel de telefonie zeer professioneel aan te pakken. Gelukkig hoef je hiervoor niet zelf het wiel uit te vinden en kun je gewoon voor op maat oplossingen zakelijke telefonie gaan. Iets wat vele kansen biedt en zeer gebruiksvriendelijk is. Je kan zelfs gebruikmaken van een persoonlijk expert die jou adviseert bij alles wat jij nodig hebt om snel online bereikbaar te zijn, inclusief je medewerkers. Ook de implementatie van professionele online vergadertools behoort tot de mogelijkheden. Een basisvoorwaarde om als bedrijf goed je werk te kunnen doen.

Secundaire voorwaarden

Wanneer je personeel krijgt, krijg je er automatisch ook een zorg bij. In een professioneel bedrijf met jarenlange ervaring zul je zien dat de arbeidsvoorwaarden perfect geregeld zijn. In een omgeving waar snel gegroeid wordt is dat anders. Dat wil niet zeggen dat het niet belangrijk is. Dus regel ook dit goed in een relatief kleine -maar snel groeiende- omgeving. Van een collectieve zorgverzekering, ouderschapsverlof tot sportabonnementen. Allemaal zaken die door personeel vandaag de dag zeer gewaardeerd worden en ook iets waar jij je personeel mee behoudt. Iets wat een uitdaging op zich is vandaag de dag .

Kortom, een scale- of start-up runnen is leuk maar uitdagend. Je hebt wellicht focus op de groei van het bedrijf, maar dit kan alleen wanneer bepaalde zaken goed zijn geregeld. Investeer hierin en onderneem anders actie om dit goed te doen. Een laatste tip die voor de meeste mensen ook goed is om zich te realiseren is dat je ook niet alles zelf en alleen hoeft te doen. Van een goede accountant tot een jurist inhuren, voor sommige zaken kun je gewoon gebruikmaken van een professional en kun jij de focus leggen op de zaken die op dat moment nodig zijn om van jouw bedrijf een multinational te maken. Vaak verdienen deze professionals zichzelf binnen enkele weken alweer terug. Veel succes met het verder laten groeien van je bedrijf en het vinden van klanten!