Aandeel Clariant aan kop qua Zwitserse dividendaandelen

Houders van het aandeel Clariant kunnen vermoedelijk een behoorlijke dividenduitkering ontvangen. Op basis van het gemiddelde van de analistenverwachtingen behoort het aandeel tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Over dit jaar bedraagt de gemiddelde verwachting van het dividend op 47 cent. Clariant 's dividendrendement bedraagt dus 3.54 procent. Het doorsnee dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent.

Historische dividendrendementen Clariant

aandelenanalyse

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 2.77 per jaar heel aanzienlijk te noemen.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden heeft nu een winst van circa 38 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 64 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger zeer zwaarwegend.

Dividenden baten beleggers

aandelenanalyseDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Clariant terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Clariant publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit Muttenz over dit jaar komt uit op 4.3 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2023 toen het concern 4.38 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Clariant in beeld plus taxaties 2023

koersdata

De meeste analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 265 miljoen CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 80 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 16.58 te liggen.

Laatste taxaties rond de 4 CHF

Meest actuele adviezen:
  • ING
  • DeGroof Petercam
  • KBC Securities
    Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 4.36 miljard CHF.

    Historische koersen aandeel Clariant

    koersdata clariant

    Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 13.26 CHF.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.